onsdag, oktober 22, 2008

Bloggträff efter alliansmötet i Varberg

Efter halva mandatperioden kraftsamlar alliansen och tar sikte mot valet 2010. Vid mötet i Varberg presenterades planerna på gemensam valplattform och dito kampanjresurser men den viktiga frågan som egentligen bör ställas är vad som egentligen kommer att krävas för att alliansen ska vinna valet 2010…

De stora och gemensamma satsningarna är ett nödvändigt villkor för framgång, men knappast ett tillräckligt steg om vi vill säkra en valseger 2010. I valet 2010 kommer det inte att räcka med att stå för förändring, utan då kommer väljarna att kräva tydliga och trovärdiga förslag för utveckling och ett bättre Sverige.

Och det räcker inte ens med enbart förträffliga förslagen – utan politiken måste kommuniceras framgångsrikt och vägvinnande för att alliansregeringen ska bli omvald 2010.

Jag hoppas att dagens bloggträff med alliansens partisekreterare var ett första steg mot en mer öppen och proaktiv hållning från regeringen. Efter debaclet med FRA tycks (den något senkomna) insikten spridit sig i Rosenbads korridorer att bloggarna har en allt större betydelse som ”pratare” och opinionsbildare. De största politiska bloggarna når ut till tiotusentals läsare varje dag, vilket är betydligt fler besökare än både partiernas hemsidor och många dagstidningars webbplatser.

Partiledningarna tycks dock inte vilja inse att bloggarnas stora attraktionskraft bottnar i deras oberoende och självständighet. De politiska bloggarna kan inte reduceras till att vara megafoner utan de ska vara kritiska röst som ömsom driver på och ömsom bromsar partierna.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: