torsdag, oktober 09, 2008

I stormens öga är det lugnt och stilla...

Efter att ha följt den andra debatten mellan presidentkandidaterna John McCain och Barack Obama så tvingas jag att konstatera att debatten var påfallande tam och intetsägande. Hur kan debattglöden, kampviljan och engagemanget nästintill saknas när vi befinner oss i en global ekonomisk kris, kriget mot terrorismen pågår fortfarande och miljöproblemen bara blir värre?



Måhända bottnade McCains och Obamas nedtonade profil i en ambition att framstå som trygga och statsmannamässiga, men tyvärr så förenades deras lågmälda attityd med en oförmåga att leverera tydliga svar och ovilja att ta ansvar för den uppkomna situationen.

John McCain försökte vid några tillfällen att vara mer konkret och verkligen besvara de ställda frågorna, men varken Barack Obama eller moderatorn Tom Brokaw verkade vara intresserade av att verkligen föra diskussionen framåt. Barack Obama är en skicklig retoriker som ofta förmedlar ett intryck av att han verkligen säger något trots att han bara levererar tomma ord och vackra fraser. En kandidat som säger sig vilja FÖRÄNDRA den amerikanska politiken borde väl dels ha några egna förslag och dels vilja tala klarspråk med väljarna istället för att förleda dem?

Läs mer i DN, SvD och Aftonbladet
Mathias Knutsson

Inga kommentarer: