onsdag, januari 30, 2008

Och så var de bara två...

Enligt The New York Times, Washington Post, SvD, DN och Aftonbladet kommer John Edwards att ge upp kampen om att bli demokraternas presidentkandidat. John Edwards besked är inte oväntat för trots att Edwards har drivit en skicklig kampanj med ett vasst och bitvis populistiskt budskap så har han haft förtvivlat svårt att få samma genomslag som mediafavoriterna Hillary Clinton och Barack Obama.

En intressant aspekt av John Edwards avhopp är att demokraterna nu förlorar den kandidat som antagligen hade störst chans att bli president. Det kommer säkert som en överraskning för de som enbart följer svenska media men opinionsundersökningarna indikerar att om John McCain blir republikanernas presidentkandidat så skulle han besegra samtliga av demokraternas kandidater. John McCain skulle besegra Clinton, Obama eller Edwards men att McCains segermarginal hade varit minst om demokraternas kandidat hade varit John Edwards...

Mathias Knutsson

1 kommentar:

John Olsson sa...

Enligt bloggen, "det kommer säkert som en överraskning för de som enbart följer svenska media men...", så kan jag nog lägga till med att säga att följer man bara svenska medier så kommer mycket som en överaskning.

Det fanns några bra och objektiva USA-reportrar förr i tiden (som Arne Thoren som bodde i USA).