torsdag, januari 03, 2008

Attackerna i Charlottesborg är skamliga och förkastliga

I Kristianstadsbladet (artikel I och II), Sydsvenskan och SvD kan vi läsa om den senaste tidens upplopp, vandalisering och attacker mot räddningstjänsten i Kristianstad. Händelserna i förorterna Charlottesborg och Näsby eller på nattbussen till Åhus vittnar om de djupa sprickor som finns i vårt samhälle OCH behovet av KRAFTTAG mot missdådarna. Attacker på brandmän, poliser, busschaufförer och sjukvårdspersonal som rycker ut för att rädda liv och egendom är skamliga, förkastliga och hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.

Och vad ska vi göra för att lösa problemen? Kortsiktigt måste vi vidta kraftfulla åtgärder mot våldsverkarna och garantera räddningstjänstens säkerhet. På längre sikt så måste vi förändra värderingar, betona det egna ansvaret och genomföra ett perspektivskifte som bryter med den segregerande integrationspolitik som hittills förts och öppnar vägen för en inkluderande och framåtsyftande utvecklingspolitik i våra förorter.

Mathias Knutsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du kunde lika gärna förespråka dialog med snytbaggar eller mördarsniglar. Helt otrolig kommentar efter alla miljarder som har kastats efter de där asen.

Mathias Knutsson sa...

Tack för din kommentar! Din kritik är dock allt för diffus för att jag ska kunna bemöta dina synpunkter. Hårda(re) tag är nödvändiga, men inte tillräckliga om vi verkligen vill lösa problemet.Jag förordar en kombination av flera insatser, däribland kraftfulla polisinsatser och skärpta straffsatser men även satsningar på förebyggande arbete.

Mathias Knutsson