onsdag, juni 28, 2006

Om, om, om, om och om och om igen

Och så var det socialdemokraternas tur att berätta hur bra det går för Kristianstad, Skåne och Sverige. I en debattartikel av vård- och omsorgsminister Ylva Johansson och kommunstyrelseordföranden Heléne Fritzon spelas den klassiska löfteskavalkaden upp. Nu kommer jobben; välstånd till alla; vårdköerna ska äntligen försvinna (trots att de inte ens tycks finnas nu) och reform efter reform ska genomföras under nästa mandatperiod.

Nu – med endast 81 dagar kvar till valet – vill socialdemokraterna göra allt de valt att inte genomföra och satsa på under åren vid makten. I likhet med tidigare valrörelser får vi nu höra löften om mer pengar till vård, skola och omsorg samt att ekonomin går o-t-r-o-l-i-g-t bra men med facit i hand vet vi ju att deras satsningar aldrig blir verklighet.

Johanssons och Fritzons artikel är lika självgod och skamlöst bedräglig som socialdemokraternas "avbockning" av vallöften från 2002. För är det någon som har märkt att sossarna har stoppat kvinnohandeln? (Har någon informerat Margareta Winberg?) Eller att främlingsfientlighet och rasism har upphört? Eller att reglerna för småföretag har förenklats? Och ni kan väl inte ha missat att det nu ska finnas lediga hyresrätter i storstäderna, att kvaliteten i äldreomsorgen har höjts och att fängelserna numera är knarkfria?

(S) återanvänder ogenerat vallöften från 2002, 1998 och 1994 utan att speciellt många av dem har förverkligats under de gångna åren. Det är uppenbart att socialdemokraterna har insett att den under mandatperioden förda politiken inte kommer att ge dem förnyat förtroende den 17 september. Sossarnas välsmorda propagandamaskineri kommer att gå på högvarv under resten av valrörelsen för att övertyga alla om att allt är så ofantligt mycket bättre än vad vi tror. Låt oss hoppas att väljarnas minne är bättre än vad socialdemokraterna tror!

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: