tisdag, juni 13, 2006

Regionfullmäktige i backspegeln

Debatten i regionfullmäktige präglades av det bara är 96 dagar kvar till valet. Kombinationen av valår, budgetdebatt och vänstermajoritet tycks borga för att de centrala framtidsfrågorna och utmaningarna prioriteras ner till förmån för rundhänta vallöften.

Vänstermajoritetens budget präglas först och främst av en ambition att klamra sig fast vid makten genom att lova alla skåningar en liten del av den stora, gemensamma och skattefinansierade kakan. Majoritetsföreträdarna gjorde sitt yttersta för att undvika att debatter om problemen inom sjukvården avseende dålig tillgänglighet, långa väntetider, semesterstängda vårdcentraler och kaotiska akutmottagningar. Allianspartierna hade tjänat på om fler av våra debattörer hade varit lite tuffare, rappare och ”giftigare” när de äntrade talarstolen – nu blev det lite för enkelt för vänsterkartellen att fly undan allt ansvar för sin bedrövliga sjukvårdspolitik.

Skåne förtjänar något bättre än en vänsterkartell vars enda bedrift är en framgångsrikt genomförd skattehöjning. Skånes invånare förtjänar politiker som ser deras verklighet och lever i deras vardag. Skåne behöver en ny, stark och borgerlig regionledning som får vår region att växa och nå sin fulla potential. Debatten under regionfullmäktige och alliansens gemensamma budget visar att det finns ett tydligt – och mycket, mycket, mycket bättre – alternativ till dagens bakåtsträvande och vänstervridna regionledning.

Mathias Knutsson

PS Läs gärna Peter J Olssons blogg och ledare i Kvällsposten. DS

Inga kommentarer: