torsdag, januari 08, 2009

Mediekrig och propagandakanaler II

Och ibland är kultursidorna en propagandakanal… I Dagens Nyheter beskrivs exilkubanernas stöd till sina släktingar som fortfarande är kommunistregimens fångar som problematisk och oroväckande eftersom ”Baksidan av utvecklingen är att inkomstklyftorna på kommunistiska Kuba växer dramatiskt, något som bara lär tillta om Barack Obama gör verklighet av sitt tal om att lätta på reserestriktioner för exilkubaner och låta dem skicka hem mer pengar”.

Och jag som trodde att problemen på Kuba bottnade kommunismens oundvikliga vansinne, förtryck och terror… Men DN fokuserar istället på vanföreställningen att de människor som med livet som insats har flytt förtrycket skulle resa tillbaka omedelbart om bara de elaka amerikanarna tillät dem att återvända till diktaturen. Tycker verkligen DN att det är ett problem att exilkubanerna skickar pengar till släktingar som svälter och lider?

Hur vore det istället om bröderna Castro upphävde de kubanska ”reserestriktionerna” och lät kubanerna lämna landet? Då skulle exilkubanernas bistånd till sina utsatta landsmän som lever i misär och de ”förfärliga växande inkomstklyftorna på Kuba” snart vara ett minne blott eftersom det inte skulle finnas några kubaner kvar på ön att skicka pengar till…

Läs mer i DN

Mathias Knutsson

1 kommentar:

Anonym sa...

Berätta gärna mer om "terrorn" på Kuba... Förmodar att du menar de av CIA förgiftade odlingarna och de blodiga attentaten av CANF.. eller?