söndag, januari 11, 2009

"Krossa förnuftet, krossa Israel"

Jag är djupt bedrövad efter att tagit del av rapporteringen från dagens demonstationer mot Israel. Tusentals demonstranter har samlats för att ta ställning mot Israel – den enda demokratin i Mellanöstern – och det israeliska folkets rätt att försvara sig mot Hamas terrorkrig.

Det är lätt att känna sympati med civilbefolkningen i Gaza, men det är helt orimligt att kritisera ett land som i nödvärn agerar mot en fundamentalistisk terrororganisation. Hamas är terrorstämplad av FN, USA och EU på grund av de självmordsbombningar och raketattacker som organisationen och dess militära gren utför mot mål i Israel. Det är faktiskt fullt förståeligt att Israel agerar efter att Hamas under åtta års tid har genomfört ett stort antal terrorattacker.

Samtidigt är uppenbart att det stora flertalet palestinier och israeler inte önskar något annat än fred. Hamas ledning är dock inte intresserade av fred för i samma ögonblick som kriget och det palestinska folkets lidande upphör så eroderar även stödet för terrororganisationerna. Hamas väljer därför att förstärka konflikten och öka blodspillan genom ständiga terrorattacker och att använda den palestinska civilbefolkningen som mänskliga sköldar när israelerna går till motattack.

Hamas ovilja att skapa fred och stabilitet är grundproblemet för miljontals fredliga palestinier och israeler som drabbas av krigets fasor och umbäranden.Dagens demonstrationer blir därför en manifestation för Hamas,terror och fundamentalism istället för ett ställningstagande mot kriget.

På det lokala planet blir jag oerhört förvånad över att se hur ledande socialdemokrater, miljöpartister och representanter för FN-föreningen marscherar tillsammans med extremvänstern, stämmer in i gemensamma slagord mot Israel och bränner den israeliska flaggan. Det är inget annat än en skandal att den lokala s-ledningen i Kristianstad, ”fredsaktivister” och ett tidigare (s)tatsråd och landshövding deltar i en demonstration som enbart gynnar terroristerna och krigshetsarna i Hamas.

Det är förståeligt att människor som är drabbade på ett personligt plan väljer att ge uttryck för sin sorg, vrede och smärta. Jag riktar ingen kritik mot dem eller deras protester mot kriget. Men det är uppenbart att förnuft och saklighet försvinner när extremister, populister, nyttiga idioter och de som förhoppningsvis "bara" är vilseledda samlas under röda fanor och hetsiga paroller för att protestera mot fred och Israel. Hur kan vi annars förklara deras stöd till terrororganisationen Hamas?

Läs mer i Kristianstadsbladet, Kristianstadsbladet, DN, SvD, Sydsvenskan, HD,

Mathias Knutsson

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mathias!

Jag tror att du förstår att inga ledande socialdemokarter eller miljöpartister brände flaskor. Att vi demonstrerar med "extremvänstern" är för mig inget konstigt, Grön Ungdom Kristianstad/Hässleholm har en princip att vi samarbetar med alla som tycker som oss inom ämnesområdet, så länge de inte är rasister.

Sedan för att komma till själva sakfrågan, hur i hela världen kan du kalla Israel för en demokrati? De har kört ut miljontals människor från sina hem bara för att det står i en bok att de bodde där för 2000 år sedan, och de som blev utkörda ur sina hem har man bara kört iväg och byggt en hög mur så att de inte ska kunna komma in i sitt eget land igen. Nu lever de i misär, med brist på mat, vatten och sjukhus. Jag stödjer inte Hamas, men jag förstår att människan fungerar som så att om man lever i misär söker man sig till våldet.

Såhär långt in i kriget har Israel beskjutit ambulanser och en FN-skola, och skyllt på att där finns vapengömmer, I EN FN-SKOLA! Snart kommer dödssiffran upp i 1000 personer och över 3300 skadade.

Att kalla ett land som förtrycker ett helt folk för en demokrati är för mig helt fel.

MVH
Hampus

Anonym sa...

Är du inte "djupt bedrövad" av Israels medvetna massmord på civila palestinier i Gaza?

Anonym sa...

Som alltid så publicerar mathias en klar och riktig syn över samhällsproblemen. jag gillar att läsa hur hampus och grön ungdom kan samarbeta med alla utom rasister, samtidigt som man har sett hur deras demonstrationer innehåller skyltar med hakkors, det skriks ut antisemitiska budskap etc. ja, då är det väl skönt att de här människorna inte är rasister iallafall. Lika skönt som att det är ok att demonstrera ihop med grupper som tycker politiskt våld är rättfärdigat och för hamas som mycket riktigt är terroriststämplat och som skjuter ihjäl palestinier som tillhör Fatah. Tacka vet jag ett Israel där palestinier tillåts bosätta sig och arbeta medan det motsatta är omöjligt om man som israel vill behålla livhanken.

Mvh Jens

Anonym sa...

Klart du gillar Israel. Du är ju uppenbart stereotypblå. Att Sverige skulle bli som Israel och USA är väl din våta dröm?

Anonym sa...

Så länge Israel existerar kommer det inte att kunna bli fred i Mellanöstern, det är så enkelt som allra helst tyvärr.