tisdag, november 27, 2007

Oppositionen gräver djupare i skåningarnas fickor

Budgetdebatten i regionfullmäktige har fått förnyad fart under förmiddagen. Fullmäktige behandlar sjukvårdsfrågor och debatten belyser tydligt skillnaden mellan majoriteten och den splittrade oppositionen. Den enda gemensamma nämnare för oppositionspartierna (s), (v) och (sd) är att de tycks ha mer pengar än majoriteten. Vilket innebär mindre pengar i skåningarna plånböcker – antingen idag eller imorgon…

Är det verkligen ingen inom dessa tre partier som är intresserad av lägga en trovärdig budget som inte förbrukar de resurser regionledningen avsätter till morgondagens sjukvård? Lägg därtill att (s), (v) och (sd) i praktiken ignorerar pensionsskulden och investeringsbehoven i våra kärnverksamheter samt väljer bort att satsa resurser på utveckling och omstrukturering. Det uppenbart att oppositionen enbart förmår att föra en vårdslös och populistisk överbudspolitik.

Mathias Knutsson

1 kommentar:

Anonym sa...

För att vara riktigt ärlig så spenderar sd inte mer pengar än vad femklövern avser att göra. Skillnaden var att sd ville spara in på verkamheter som inte tillhör kärnverksamheten för att satsa mer på vården. Om det är oansvarigt så vete fasiken vad du tycker är ansvarigt? Är det rimligt att Malmöfestivalen finansieras av Region Skåne? Är det rimligt att Region Skåne tillsammans med Malmö anställer hälsokommunikatörer för att nå ut till människor som inte talar eller förstår svenska? Är det rimligt att människor som trots att de bott i Sverige i 20 år ska behöva tolk när de kommer till läkaren och att Region Skåne bekostar nästan 30 miljoner åt detta? Var finns individens ansvar i borgerlighetens budget? Är det inte så att borgerligheten blivit "sosse-light" men är inte medvetna om det själva? Nä du Mathias, sd ville inte spendera mer pengar än alliansen men ville göra helt andra prioriteringar än vad ni valde att göra. Nu får dräneringen av skattebetalarnas pengar till folkhögskolor med tvivelaktig undervisning, mångkulturella projekt, studieförbund med politiserad undervisning och genomruttna politiska ungdomsförbund fortsätta leva gott på skattemiljoner som ni godkänt. Det är något som allmänheten undanhålls!