torsdag, november 01, 2007

Kunskap lyfter Kristianstad

Idag presenterade jag tillsammans med övriga majoritetsföreträdare Kristianstads skolplan för de kommande tre åren. Skolplanen ”Kunskap lyfter Kristianstad” har tre centrala teman: lärande och kunskap; trygghet och trivsel, samt inflytande och engagemang. Den nya skolplanen tydliggör den borgerliga kommunledningens ambition att prioritera lärande, kunskap och utveckling i Kristianstads skolor.

Jag gläds särskilt åt satsningar på en ”läsa-räkna-skriva-garanti” som kräver stort engagemang, pedagogisk utveckling och lokala insatser samt stöd från regeringen. På riksplanet satsar alliansregeringen 900 miljoner kronor fördelat över tre år i form av statsbidrag till kommunerna för att stärka arbetet med att lära alla barn att läsa, räkna och skriva. För Kristianstad innebär denna satsning ett resurstillskott på drygt sju miljoner kronor som kan investeras i våra barns framtid i form av exempelvis förebyggande insatser, extra undervisning eller speciallärare.

Jag vill även lyfta betydelsen av att majoriteten möjliggör ökad profilering och utveckling inom den kommunala skolan samt satsningarna på naturvetenskap, medarbetarnas fortbildning och ökat inflytande för elever, föräldrar och personal.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: