onsdag, augusti 30, 2006

Och så kastar Danielsson sig på svärdet...

Då och då kan minnet spela oss alla små spratt. Oftast är det små händelser i vardagen vi glömmer bort. Vem har inte någon gång glömt att köpa hem mjölk trots att den var helt slut på morgonen eller missat att göra uppehåll i tidningsprenumerationen under semestern? Men samtidigt som vi ibland aldrig kan komma ihåg var vi la nycklarna så tycks vi har en särskild förmåga att minnas dramatiska och omtumlande historiska händelser.

Många minns exakt var de var och vad de gjorde när andra världskriget tog slut 1945, när den amerikanske presidenten John F Kennedy hade blivit mördad 1963 eller när Neil Armstrong tog de första stegen på månen 1969. Jag har en tydlig minnesbild av både min egen vardag och omvärlden i samband med händelser som mordet på statsminister Palme, Berlinmurens fall, massakern på Himmelska fridens torg, Estonias förlisning och Tsunamikatastrofen.

Alla dessa händelser tycks ha etsats in allas medvetande och gjort avtryck för evigt. Det enda undantaget tycks vara statsministerns högra hand Lars Danielsson… Frågan är om statssekreterare Danielsson verkligen kan vara så glömsk och virrig att han inte ens vet vad han gjorde på annandagen 2004. Det är anmärkningsvärt att statsministerns stabschef inte kan redovisa vad han gjorde eller vilka han tog kontakt med när flodvågskatastrofen slog till på andra sidan jordklotet. Eller så minns han allt för väl och kan han redovisa hela händelseförloppet men vill helt enkelt inte berätta för drabbade, anhöriga och medborgare hur regeringen hanterade krisen. Jag anser att det är uppenbart att Lars Danielsson minns, men att han inte vill berätta vad som hände för att skydda någon eller några andra som är betydligt mer värdefulla för socialdemokraterna i valrörelsen. Och vilka är då mer värdefulla för regeringspartiet än statministerns högra hand? Tja, närmaste chefen ligger ju bra till…Och det enda klara besked chefen Persson ger är att Lars Danielsson inte kommer tillbaka före valet…

Jag hoppas att väljarna ser till att varken Persson eller Danielsson kommer tillbaka efter valet!

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: