torsdag, augusti 24, 2006

Kollektivanslutning till popvänstern?

LO fortsätter sin kampanj för att nå ut till de unga väljarna. Efter den smaklösa "slå en spik i huvudet" på alliansens partiledare så har LO valt att satsa sina medlemmars pengar på att ge ut en skiva med svenska artister som enligt facket är "oroliga, precis som många i arbetarrörelsen, över vad som händer med kulturen om det blir en högerregering"

Enligt Ingemar E Johansson, kulturansvarig på LO, vill artisterna göra en manifestation - men enligt artisterna själva så har de inte ens gett sitt tillstånd till skivan, än mindre aktivt gett sitt stöd till LO:s attack mot alliansen. I Aftonbladet uttrycker Lisa Miskovsky och Soundtrack of Our Lives sin förvåning över att bli lurade av LO som faktiskt inte ens tillfrågat artisterna - trots att skivan redan är tryckt och färdig för att skeppas ut i valrörelsen...

Det är lite besynnerligt att våra svenska artister ska drabbas av att facket inte bryr sig om artisternas integritet och rätt till sin egen musik. Skivindustrin borde kanske sluta att jaga fildelare och istället följa upp hur facket struntar i artisternas uppovsrätt till sin egen musik...Eller tror facket att alla artister är kollektivanslutna till popvänstern?

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: