fredag, augusti 18, 2006

Var finns socialdemokraternas förslag för fler riktiga jobb?

Idag presenterade socialdemokraternas sitt valmanifest, och de lyckas verkligen att tydliggör skillnaderna mellan Centerpartiets och Socialdemokraternas politik. Valet den 17 september står mellan socialdemokraternas Sverige med hög arbetslöshet och stagnation eller Centerpartiets Sverige med fler riktiga jobb, stark utveckling och förnyad välfärd.

Socialdemokraterna påstår att valmanifestet präglas av optimism och framtidstro, men (s) prioriterar ner centrala framtidsfrågor och utmaningar till förmån för höjda bidrag och vaga vallöften. För var finns socialdemokraternas självkritik och ansvarstagande efter tolv år vid makten i Rosenbad? Var finns deras satsningar på fler riktiga jobb, företagarvänlig politik, moderna kommunikationer och en trygg välfärd?

I valmanifestet för de kommande åren tycks socialdemokraterna vilja göra allt de valt att inte genomföra och satsa på under sina år vid makten. Socialdemokraternas valmanifest präglas främst av regeringspartiets ambition att klamra sig fast vid makten genom att pytsa ut små delar av den stora, gemensamma och skattefinansierade kakan till stora väljargrupper. Det är uppenbart att Sverige, Skåne och Kristianstad förtjänar något bättre – Centerpartiet erbjuder väljarna en politik för framsteg och livskraft. Vi kommer att söka väljarnas stöd för att främja företagsamheten, möjliggöra fler riktiga jobb och skapa framtidstro i Kristianstad.

Inga kommentarer: