söndag, augusti 06, 2006

Extremvänsterns nya kampanj i Lund?

Sydsvenskan rapporterar att någon eller några trakasserar Sverigedemokraternas kandidater till kommunfullmäktige i Lund. Kandidaterna har utsatts för telefonhets efter att annonslappar för lägenhetsuthyrning och försäljning av busskort har satts upp ute på stan med uppmaningen ”Ring Adolf mellan klockan 23.30 och 02”.

Flera av sverigedemokraterna har fått nattliga påringningar och några av kandidaterna har även utsatts för vandalisering. Det borde vara uppenbart för alla att denna typ av politisk terror är oförenlig med ett demokratiskt förhållningssätt och respekt för sina medmänniskor, men det visar sig snabbt att alla inte delar min uppfattning. Syndikalisten Abe Bergegårdh, som även har inblick i Osynliga partiet, kommenterar händelserna på följande sätt:

– Personligen så tycker jag det är jättekul. Jag skulle säkert kunna ställa upp och göra en sådan sak själv, men jag är rätt säker på att det inte är vi syndikalister. Då skulle jag ha hört om det.

- De (Sverigedemokraterna) har ingen humor helt enkelt. Att göra stor politisk analys av det här är löjligt. Det begriper väl vem som helst att det är någon som driver med dem.

Abe Bergegårdhs kommentarer vittnar om ett odemokratiskt synsätt och förakt för politiska meningsmotståndare. När han får chansen att kritisera Sverigedemokraternas politik i en av landets största tidningar samt möjlighet att ta avstånd ifrån extremvänsterns telefonterror och våldshandlingar så avslöjar han istället sin egen bedrövliga demokrati- och människosyn. De som inte tycker som syndikalisterna kan uppenbarligen behandlas lite hur som helst och om offren för syndikalisternas härjningar har några synpunkter eller invändningar så beror det på att de drabbade saknar humor…

Det är hög tid att sätta hårt mot hårt mot extremvänsterns framfart! Jag vägrar att acceptera att fullmäktigekandidater - oavsett parti - utsätts för telefontrakasserier och vandalisering. Det är dessutom uppenbart att Osynliga partiet och syndikalisterna inte drar sig för grova våldshandlingar, de senaste veckorna har de genomfört våldsamma manifestationer i Malmö och Stockholm. I Malmö eskalerade en blockad till en våldsam sammandrabbning med polisen och i Stockholm misshandlade syndikalistmobben en elektriker som skulle till sitt arbete på kontoret för Sveriges kommuner och landsting.

Gränsen är inte bara nådd - den är passerad och vi måste skydda det öppna och demokratiska samhället mot extremister som inte tvekar att använda terror och våld mot sina medmänniskor.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: