onsdag, juni 13, 2007

Nya nejsägarpartiet...

Nej! Nej! Nej! Nej! Nej! Nej – det är inte min tvååring som protesterar mot mat, påklädning, sänggående eller hemfärd från lekplatsen utan moderaternas partisekreterare Per Schlingmann som på DN:s debattsida deklarerar att ”nu tänker vi stoppa Svegfors storregioner”. I artikeln som publicerades igår använder Schlingmann förvisso mer vuxna begrepp som avvisa, ifrågasätta och kritisera men budskapet är likväl enbart ”nej, nej och nej igen” eftersom (m) inte förmår att presentera ett enda konstruktivt förslag. Schlingmanns argumentation blir även motsägelsefull när han påtalar vikten av förändringen ska komma underifrån och behovet av samordning men ägnar hela den mångordiga artikeln till att avvisa alla konkreta förslag som leder till ökad samordning och starkt regionalt självstyre.

Schlingmanns resonemang sänder tankarna till vissa EU-kritikers utspel inför folkomröstningen 1994. Det fanns en förhållandevis stora grupp nej-sägare som bestämt hävdade att de var för internationellt samarbete och betonade vikten av att lyfta flera politiska frågor till europeisk nivå men samtidigt så vill de absolut inte gå med i den organisation som nästan alla andra europeiska länder hade valt som samarbetsorgan.

Jag hade förväntat mig mycket mer av vårt största regeringsparti än en bedrövlig och världsfrånvänd strutsattityd samt återanvänt gammalt landstingshat.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: