söndag, april 01, 2007

Pressmeddelande: Kommunen bör ta över Åhus Glass!

Igår nåddes vi av nyheten att Ingman Glass kommer att upphöra med den traditionella glasstillverkningen i Åhus. Centerpartiet i Kristianstads ordförande Mathias Knutsson kräver att kommunen omedelbart inleder förhandlingar med företaget om ett övertagande av både varumärket Åhusglass och tillverkningen i Åhus.

– Kristianstads kommun har nu en unik möjlighet att utveckla både glasstillverkningen i Åhus och kommunens eget varumärke Spirit of Food, säger Mathias Knutsson. Det finns flera andra stora fördelar med ett kommunalägt glassbolag jämfört med det kapitalistiska styrelsesättet - bland de mest framträdande finns möjligheterna att stödja våra lokala mjölkbönder, kretsloppsanpassning av papper och pinnar samt ett glassmonopol i vårt sommarparadis Åhus.

-På sikt ser jag stora möjligheter för Kristianstads kommun att skapa ett lokalt Procordia som tar över alla företag inom livsmedelsnäringen så att vi politiker kan styra utvecklingen i rätt riktning, fortsätter Mathias Knutsson. När Kommunföretag ”Sprit & Food” AB tar över exempelvis Åhus Glass och Absolut Vodka kan vi äntligen garantera jobben i kommunen, förverkliga det storslagna logistiskcentret FFC och säkerligen även se till att det finns tillräckligt med resenärer på vår flygplats, avslutar Mathias Knutsson.

För mer information kontakta Mathias Knutsson

Uppdatering: Detta är ett aprilskämt...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej du! Det var det bästa aprilskämtet i Kristianstad

FrAnZ