fredag, april 27, 2007

Fler haverier på flygplatsen

Efterspelet till flygplatsbolagets luftaffärer håller på att utvecklas till en ny skandal. Igår diskuterade företrädare för huvudägarna Region Skåne och Kristianstads kommun huruvida flygplatsbolagets ledning ska beviljas ansvarsfrihet. Enligt Kristianstadsbladet kom parterna fram till en lösning som innebär att enbart bolagets verkställand direktör nekas ansvarsfrihet och politikerna i styrelsen slipper undan med en smäll på fingrarna…

Jag blir inte ens förvånad över att den politiska ledningen för flygplatsbolaget lyckas undfly sitt ansvar. Det politiska klimatet i Kristianstad präglas ju som bekant av vissa politikers oförmåga att ta ansvar och ovilja att utkräva ansvar av skråbröder som gång på gång uppvisar en osviklig förmåga att göra bort sig eller missköta sitt uppdrag.

Jag blir dock förvånad över att några av kommunens ledande politiker fortsätter att läcka information till pressen i tid och otid. Det är synnerligen olämpligt att media får information om överenskommelsen mellan regionen och kommunen innan övriga ägare och det utpekade chefen för flygplatsbolaget bolaget har blivit informerade om förslaget.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: