fredag, oktober 16, 2009

Därtill är jag nödd och tvungen...

Efter att ha följt mina borgerliga bröders och systrars våndor under gårdagens debatt om ”FRA 2.0” så tvingas jag konstatera att alliansregeringen nu har drivit igenom en lag som är ett stort och avgörande steg mot ett kontroll- och övervakningssamhälle.

I valet mellan pest och kolera valde de FRA-kritiska borgerliga riksdagsledamöterna det minsta onda alternativet och röstade för de integritetsskyddande tillägg som trots allt finns i ”FRA 2.0”. Men enligt mig försvinner inte de grundläggande problem med lagstiftningen bara för att lagen har blivit ”något mindre” grundlagsvidrig och integritetskränkande. Lagen strider ju fortfarande mot alla liberala och frihetliga värderingar så vad har FRA-kritikerna egentligen åstadkommit?

Tja, det är uppenbart att FRA-anhängarna är mindre nöjda med den nya lagen men frågan är om deras irritation över vissa förändringar av lagen är tillräcklig kompensation för att alla liberaler i riksdagen ska tvingas att dagtinga med sitt samvete och införa en betydande inskränkning av medborgarnas personliga frihet och integritet?

Läs mer SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, SMP, Kristianstadsbladet,

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: