torsdag, augusti 07, 2008

Dubbelplusobra, Fredrik Reinfeldt

Statsminister Fredrik Reinfeldt bryter nu tystnaden och kommenterar för första gången hans partikamraters invändningar mot FRA-lagen. Läs gärna artiklarna i DN, SvD och Aftonbladet. Ett kort ögonblick tändes ett litet hopp om bot och bättring, men efter att ha tagit del av statsministerns uttalande så kan jag inte bli något annat än djupt besviken för Reinfeldt verkar i grunden helt opåverkad av alla kritiska röster mot ”Lex Orwell”.

För hör och häpna: Reinfeldt säger sig vara ”öppen för förslag på förbättringar" och beredd att ”lyssna in”… Det är förvånande att banaliteter, självklarheter och svepande formuleringar slås upp som revolutionerande nyheter, men tyvärr är det nog så att både statsministern och media anser att det de facto ÄR en nyhet att alliansregeringen är öppen för förslag på förbättringar och intresserade av att lyssna in istället för att bara lyssna av…

Mathias Knutsson

1 kommentar:

Anonym sa...

Mathias, du verkar fatta grejen. Kan inte du ta ett snack med Magnus Andersson (CUF). Han skrev ett inlägg som tyder på att han inte fattat grejen.