tisdag, december 11, 2007

Interna möten med regionledningen

Tisdagen inleddes med interna möten med regionledningen i Region Skåne. Det tycks bli allt mer uppenbart för allt fler att våra verksamheter har stora problem och står inför än större utmaningar.

Region Skånes viktigaste uppgift är att erbjuda en bra vård och omsorg när människor drabbas av sjukdom eller ohälsa. Sjukvården i Skåne har under många år brottats med stora problem avseende tillgänglighet, väntetider och ekonomi vilket har påverkat vårdens kvalitet och medborgarnas förtroende. Historiskt sett har de flesta politiska åtgärder antingen varit renodlade besparingsförslag eller verksamhetsförändringar – allt för sällan har vi verkligen lyckats lösa den viktigaste politiska uppgiften och förenat en god ekonomisk hushållning med en positiv utveckling av våra verksamheter.

Den borgerliga regionledningens arbete för Region Skåne flera steg närmare målen om högkvalitativ sjukvård i världsklass och god ekonomisk hushållning. De kommande åren kommer Region Skåne att driva ett intensivt arbete för att förändra, förnya och förbättra våra verksamheter. Om allt går enligt planerna så kommer vi redan under 2008 se förändringar och förbättringar i våra verksamheter.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: