söndag, oktober 25, 2009

Ovärdigt och omdömeslöst!

Jag gläds oerhört mycket över Svenska Kyrkans beslut att samkönade par ska få vigas i kyrkan. För mig som kristen liberal är det självklart att det kristna kärleksbudskapet omfattar alla och att den svenska kyrkan ska vara en öppen, välkomnande och livsbejakande kyrka.

I likhet med president Bartlet i tv-serien West Wing finner jag det anmärkningsvärt att de som med stöd av diverse Bibelcitat motsätter sig samkönade äktenskap och vill utestänga homo-, bi- och transsexuella från kyrkan inte bedriver samma inkvisitoriska hetsjakt på andra ”syndare och förtappade”…



I ljuset av denna diskussion ter sig prästen Dag Sandahls vulgära språkbruk vid kyrkomötet än mer ovärdigt och omdömeslöst. Det är bedrövligt att en företrädare för Svenska Kyrkan och kyrkomötesledamot visar så ringa respekt för sina medmänniskor! Det vore intressant att få veta om prästen Dag Sandahl har några teologiska argument mot samkönade äktenskap eller om Sandahl motstånd enbart bygger på sexuella preferenser.

Läs mer i SMP, Dagen, SvD, DN och Karin Långström Vinge samt Dag Sandahl

Mathias Knutsson

2 kommentarer:

Karin sa...

Tack!

Med varm hälsning
Karin

Mathias Knutsson sa...

Hej Karin,

Tack för din kommentar och ditt arbete för en mer öppen och välkomnande kyrkan. Jag ser fram emot att hålla kontakten och nätverka med dig i framtiden!

Hälsningar
Mathias