söndag, oktober 04, 2009

Ett litet steg för Irland men ett stort språng för Europa

Nu står det klart att mer än två tredjedelar av de irländska väljarna röstat för Lissabonfördraget. Det irländska folkets tydliga ställningstagande vittnar om en stark vilja att tillsammans med övriga medlemsländer utveckla och stärka den Europeiska Unionen.

Resultatet i folkomröstningen är utan tvekan en stor och avgörande framgång för Europasamarbetet. Det är dock viktigt att poängtera att Lissabonfördraget enbart ger oss de nödvändiga förutsättningarna för att unionen ska kunna förändras - om unionen verkligen ska utvecklas så krävs en tydlig politisk vilja och förmåga att ta nästa steg i samarbetet så att vi gemensamt kan forma en bättre framtid för Europa.

Det irländska folkets röst möjliggör för EU att utvecklas men formandet av morgondagens Europasamarbete kräver så mycket mer än att Lissabonfördraget träder i kraft. Steget som togs i helgen på Irland markerar att vi står på tröskeln till en ny era för hela Europasamarbetet. Den Europeiska Unionen behöver förnyas och stärkas så att vi gemensamt kan möta vår tids – och även morgondagens – stora utmaningar.

Läs mer i SvD, SvD, SvD, DN, DN

Mathias Knutsson

3 kommentarer:

Unknown sa...

Lol på din rubrik!!

Geiko sa...

Det är bara bra för politiker som redan tjänar för mycket pengar att tjäna mer av våra skattemedel och stoppa i egen ficka.

Allt som har haft med EU att göra har haft en bitter smak av korruption.

Röstar man fel ska man rösta igen tills det blir bäst.

Det är INTE demokrati!

Trött på lögnaktiga politiker sa...

Vad var det för fel på den första omröstningen då?

Varför speglar just denna Irlands vilja så mycket bättre? För att dom denna gång röstade "rätt"?

Som sagt.. detta är f-n inte demokrati!