söndag, september 14, 2008

En bättre framtid är möjlig

Förra veckan inleddes Centerpartiets rådgivande medlemsomröstning inför Europaparlamentsvalet 2009. Jag kandiderar till Europaparlamentet eftersom jag är en internationellt orienterad europé och grön liberal som ser EU som vår bästa möjlighet att skapa en bättre framtid för oss och kommande generationer.

Det europeiska samarbetet ger oss politiska förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar. EU:s första halvsekel har ägnats åt att hela och bygga upp vår kontinent efter världskrigen, men nu är tiden kommen för EU att förändras, utvecklas och få nya mål.

Det är uppenbart för mig att EU behöver nya visioner, nya arenor och även nya, starka ledare som kan forma och leda det nya europasamarbetet. I en tid som präglas av att ständig förändring, globalisering och nya framsteg måste vi förvalta unionens arv samtidigt som Europa vänder blicken mot framtiden. Morgondagens europeiska samarbete måste bygga på att vi förenar mångfald, dynamik och regionalisering med en utveckling mot en europeisk federation.

Om jag får förtroendet att representera Centerpartiet i Europaparlamentet så kommer jag bland annat att arbeta för:

En modern gemensam miljöpolitik som är lika mycket näringslivsdriven som den är politiskt framsynt.

Ett nytt europeiskt åtagande och engagemang för globalt arbete, rättvisa och hållbar utveckling.

Utveckla den gemensamma utrikes- och säkerhetspolitiken.

Satsningar för ökad tillväxt, ekonomisk utveckling och att stärka Europas konkurrenskraft.

Satsningar på forskning och utbildning. Europa behöver stora och gemensamma kunskapscentra som kan möta sig med nordamerikanska och asiatiska motsvarigheter.

Driva på institutionella reformer och federalism

Arbeta för ökad jämlikhet, ett tydligt barnperspektiv och kraftfulla insatser mot trafficking och annan former av slavhandel.

Reformera den gemensamma jordbrukspolitiken

Läs gärna även Magnus Anderssons blogginlägg om medlemsomröstningen inför EU-valet med flera intressanta kandidater.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: