onsdag, november 12, 2008

Kommunfullmäktige den 11 november

Gårdagens möte med kommunfullmäktige kretsade mest kring försäljningen av Önnestadsgymnasiet, detaljplanen för Tommarps Gård och ett stort antal medborgarförslag.

Efter en livlig debatt återremitterades frågan om försäljning av Önnestadsgymnasiet till kommunstyrelsen. Förslaget att sälja Önnestadsgymnasiet till Hushållningssällskapet är en god idé och det är min uppfattning att samtliga parter kommer att tjäna på en fördjupad analys av de ekonomiska och juridiska konsekvenserna av affären.

Detaljplanen för Tommarps Gård har diskuterats under lång tid och flera av de boende i området har uttryckt sin oro för att en nybyggnation av tiotalet villor skulle medföra en allt för kraftig exploatering av miljön och skapa betydande trafikproblem. Jag förstår de boendes oro men jag är övertygad om att landsbygden måste förändras och utvecklas för att kunna leva och blomstra. Trafiksituationen är redan idag problematisk i området, främst avseende framkomligheten för utryckningsfordon, och jag anser att vissa förbättringar av vägstandarden är nödvändiga oavsett om området exploateras eller inte.

Läs gärna mer i Kristianstadsbladet och Norra Skåne.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: