onsdag, oktober 03, 2007

Nånannanismens förkämpe i Ragunda

Centerpolitikern Larz Danielsson, som inte bara är kommunalråd utan även dokusåpakändis, har bestämt sig för att använda sina femton minuter i rampljuset till att kritisera partiledningen och partikamraterna i Stockholm.

I dagens Expressen uttrycker Larz Danielsson sitt missnöje med att partiledningen inte rycker ut och lovar stora offentliga satsningar och skattefinansierade sysselsättningspaket när en av få privata arbetsgivare i byn Hammarstrand lägger ner verksamheten. Danielsson beskriver Ragunda som en kommun som under många år har kämpat i motvind men han bortser helt från att de stora och avgörande problemen för kommunen är kopplade till kommunpolitiska vägval. Ragunda har en hög kommunalskatt, bedrövligt företagsklimat, stort utanförskap och bygden präglas utflyttning. Vilket ansvar tar Danielsson för dessa misslyckanden? Vilka konkreta åtgärder och förslag har Danielsson själv? Inga – kommunalrådet Danielsson nöjer sig med att kräva att alla andra ska göra något och han lastar dessutom alla champagnedrickande yuppies i Stureplanscentern för att Ragunda håller på att försvinna…

Jag tror att det är just denna attityd som är Ragundas stora problem. Nånannanismen - någon annan ska lösa Ragundas problem och någon annan ska stå för notan. Jag uppmanar Larz Danielsson att rannsaka sig själv och arbeta för att tillvarata Ragundas intressen istället för att reducera sig själv till en populist vars politiska agenda begränsas till att kräva bidrag, bidrag och än mer bidrag.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer: