tisdag, oktober 16, 2012

Europas framtidshopp?

Storbritanniens premiärminister David Cameron framstår allt mer som den självklare ledaren för den europeiska högern. David Camerons fantastiska tal på tory-kongressen i Birmingham var inte bara en strålande retorisk uppvisning och manifestation av styrkan i Camerons ledarskap – det var ett linjetal för alla europeiska högerpolitiker!


För oavsett om vi tillhör de mer liberala krafterna eller är konservativt sinnade så måste vi identifiera ett tydligt positivt projekt och mål för högerns politiska strävan. Cameron sätter en tydlig agenda:

”And for us Conservatives, this is not just an economic mission – it’s also a moral one. It’s not just about growth and GDP…





…it’s what’s always made our hearts beat faster – aspiration; people rising from the bottom to the top.

Line one, rule one of being a Conservative is that it’s not where you’ve come from that counts, it’s where you’re going.”

Tänk om vi kunde föra en framåtsyftande borgerlig debatt i Sverige med målet att ge människor möjlighet att växa och utvecklas genom att verkligen främja entreprenörskap, bejaka klassresor och belöna företagsamhet.

Och tänk om vi inte bara nöjer oss med debatter, diskussioner och projekt utan att verkligen börjar att ta konkreta steg mot ett bättre samhälle!

Inga kommentarer: