måndag, november 26, 2012

En pennas väg till din hand...

En mycket sevärd och insiktsfull kortfilm om hur marknaden och samhället fungerar. I filmen beskrivs marknaden och dess dynamik genom att visa en vanlig pennas väg från skog och gruvor till din hand.



Det är allt för sällan vi reflekterar över hur det blir möjligt för oss att få tag på alla mer eller mindre oumbärliga ting vi behöver för att leva våra dagliga liv. I filmen ser vi hur viktig och betydelsefull den osynliga handen och dess kraft är för vår utveckling och välstånd.

Mathias Knutsson

lördag, november 10, 2012

Älvstoft är bättre än kaffe på morgonkvisten...

Lördagsmorgon och far tänkte ligga kvar några minuter i sängen. Barnen är uppe: leker, busar och är så ljuvligt :-) morgonpigga som de bara är på lördagar. 

När far väl stigit upp (klockan är ju ända 0708 så det är trots allt sovmorgon) så tittar jag förundrat på mig själv på i badrumsspegeln. Det är nästan samma trötta och orakade ansikte som alltid... Nästan samma rufsiga och grånande hår som vanlig... Men allt glittret i pannan, håret och öronen brukar inte vara där... 

"Pappa - det är älvstoft (från mammas lådor)! Vi är älvor och ville att du skulle flyga upp ur sängen och leka med oss."

Mathias Knutsson