söndag, september 14, 2014

Valdag...

Valdag. Väcker många tankar och minnen hos en tidigare politiker.

Jag följer utvecklingen med blandande känslor - det var förvisso klokt att lämna politiken under en period men jag känner samtidigt en stark vilja att vara med och påverka landets utveckling. Det bästa för Sverige är tveklöst att alliansregeringen får fortsatt förtroende och ges möjlighet att fortsätta sitt synnerligen framgångsrika arbete.

Valet borde egentligen var hur enkelt som helst. Under de gångna åren har vår värld präglats av krig, oro och djupa ekonomiska kriser. Miljontals människor har fått fly för sina liv eller söka sig till andra länder för att få en chans till arbete. I Sverige har vi istället haft en rekordstark ekonomisk utveckling, ökat vår konkurrenskraft och fått 300 000 nya arbetstillfällen som möjliggjort enorma satsningar på välfärden och gett oss resurser att hjälpa nödställda från världens alla hörn.

Nu går jag och röstar för ett än bättre Sverige 2018, 2022 och 2026. Jag hoppas att ni liksom jag väljer något av allianspartierna - för ett mycket bättre Sverige.

Mathias Knutsson

tisdag, september 02, 2014

En typisk morgon i mitt liv som fyrabarnspappa

En typisk morgon i mitt liv som fyrabarnspappa...

Vaknar 01.47 på golvet i småttingarnas rum. Somnade visst när jag läste godnattsagan. Lite stel i kroppen, men jag har ändå haft turen att lägga huvudet på ett gosedjur. Släpar mig in till vår säng där jag dock får konkurrera om platsen med småttingarna som inte somnande av pappas sagor utan istället gick och la sig hos mamma.

Vaknar av klockan 0530. Fastklamrad vid de yttersta centimetrarna av sängen. Utan täcke. Självklart. Värms dock av treåringen som ligger över mitt huvud och femåringen som sparkar mig i ryggen. Det sistnämnda är nog bara bra - sätter igång blodcirkulationen igen efter tuppluren på mattan.

Några timmar senare är jag på arbetet. Efter att ha fått köra tre varv till dagis och skola. Första turen med småttingarna och andra rundan med de två stora som inte orkade att vara färdiga i tid till 0715. Tredje rundan? När jag kör med gymnastikskorna som mina stora gullungar glömde att ta med sig till skolgymnastiken.

Efter morgonmötet snabbt till kontoret. Ganska vilsamt trots allt...

Mathias Knutsson